שילוב של אוכל ומסורת

שילוב של אוכל ומסורת
היסטוריה. הספר "פוליש"
צילום: יח"צ

ביצירת הספר “פוליש” השתתפו בין היתר הילה אלפרט, זאב אנגלמאיר, עברי לידר, רותו מודן, וארז קומרובסקי

“פוליש” הוא ספר חדש החוגג את סצנת האוכל בפולין של ימינו. הכותר מורכב מסיפורים אישיים ומרגשים של יוצרים פולנים וישראלים – אנשי אוכל, אמנים, מעצבים, צלמים, וחוקרים, כאלה שחיים בפולין, אחרים שביקרו בה לראשונה לצורך עבודתם על הספר או שעָבָרה של משפחתם קשור בפולין. כל אחד מספר את הסיפור בדרכו הייחודית. חלקו הקשה של העם היהודי אינו נעדר מהספר. הוא מבטא את האובדן ואת הגעגוע לעבר שנמחק, אבל גם מציע תקווה והשלמה.

היסטוריה. הספר "פוליש"|צילום: יח"צ
היסטוריה. הספר “פוליש”|צילום: יח”צ

אריה רוזן, העורך שיזם את הפקת המיזם, מספר: “הספר הוא ניסיון להרחיב את הפרספקטיבה ביחס לפולין, להציע מבט אחר על המקומות המורכבים ביותר, לקרב בין שתי התרבויות תוך הפריה הדדית.”

הספר מציג, בפעם הראשונה בעברית, לקסיקון ומפה מפורטים של אזורי האוכל בפולין, כולל המאכלים האופייניים לכל אזור והיצרנים המובילים בו. ובחלקו האחרון יש מדריך שימושי, הכולל מילון מונחים, רשימת אתרי נופש ואוכל ייחודיים ו-13 מתכונים פולניים.
ביצירת הספר השתתפו בין היתר הילה אלפרט, זאב אנגלמאיר, עברי לידר, רותו מודן, וארז קומרובסקי.

הספר יוצא לאור ספר חדש בהוצאת המכון הפולני בישראל ובשיתוף עם הוצאת אסיה. ניתן לרכוש את הספר באתר – market.marmelada.co.il/asia

www.youtube.com/watch?v=78Uy_aagsWg&feature=youtu.be


כתבות שתשמחו לקרוא

הוסף תגובה

Your email address will not be published. Required fields are marked *